در سال گذشته میلادی گوشی های باارزش زیادی معرفی شد که هر کدام از آن ها به خاطر تراشه قدرتمندی که داشتند نوید یک عملکرد فوق العاده را می دادند. با بررسی این پرچم داران خیلی راحت می توان روندهای توسعه تراشه های موبایلی را مشاهده نمود.
تراشههای 7 نانومتری یا 10 نانومتری از جمله تراشههای نیمههادی هستند که از فناوری تولید نانومتری استفاده میکنند. این تراشهها برای استفاده در دستگاههای الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند، از جمله تلفن همراه، کامپیوتر، تلویزیون و دستگاههای دیگر.
تراشههای 7 نانومتری و 10 نانومتری از طراحیهای پیشرفتهای استفاده میکنند که اجازه میدهد تا تعداد بیشتری از ترانزیستورها روی یک تراشه قرار گیرد. این ترانزیستورها برای انجام عملیات محاسباتی و پردازش دادهها استفاده میشوند.
استفاده از تراشههای 7 نانومتری و 10 نانومتری باعث افزایش سرعت و کارایی دستگاههای الکترونیکی میشود، همچنین مصرف انرژی آنها نیز کاهش مییابد. این تراشهها به عنوان ستون اصلی فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و واقعیت مجازی واقعیت افزوده استفاده میشوند.
قبل از هر چیز می بایست به این موضوع اشاره نمود که کمپانی هوآوی و اپل گوشی هایی را روانه بازار کردند که اولین تراشه های ۷ نانومتری جهان را در درونشان جا داده بودند، تراشه Kirin 980 در Huawei Mate 20 و تراشه A12 Bionic در آیفون XS و آیفون XS max. در حالی که معماری ۷ نانومتری یکی از گرایش های اساسی در توسعه تراشه های موبایلی است، می توان یک روند کلی تر را تشخیص داد و آن این که هوآوی و اپل درحال توسعه تراشه های مخصوص خود می باشند. و قصد ندارند به تراشه های سایر کمپانی ها متکی باشند.
دومین روند مهم این است که برخی از گوشی سازان تصمیم گرفته اند که از تراشه Snapdragon 845 شرکت کوالکام استفاده نمایند که معماری ۱۰ نانومتری دارد. گوشی های گلکسی نوت ۹ سامسونگ، Xperia XZ2سونی ، J7 Tinqui LG و پوکوفون اف۱ شیائومی نمونه هایی از این قبیل از گوشی ها هستند.
گوشی Huawei Mate 20 Pro و گلکسی نوت ۹ سامسونگ دو نمونه از محبوب ترین گوشی های اندرویدی سال جاری بوده اند. در ادامه این مطلب تحلیل مختصری از تراشه های این دو گوشی خواهیم داشت و خواهیم دید که این تراشه ها چگونه بر عملکرد و بهینگی هر یک از این گوشی ها اثر می گذارند.
مقایسه عملکرد
تراشه Kirin 980 اولین تراشه موبایلی جهان با معماری ۷ نانومتری و پردازنده مخصوص هوش مصنوعی است که پردازنده مرکزی آن بر پایه Cortex A76 طراحی شده است. این تراشه پردازنده ای هشت هسته ای دارد که طراحی چهار عدد از این هسته ها بر اساس Cortex A76 است که دو عدد از این هسته ها هم برای سرعت بالاتر تنظیم شده اند. این ها هسته هایی پرقدرت هستند که برای پردازش های سنگین تر در نظر گرفته شده اند و می توانند عملکردی فوق العاده به نمایش بگذارند. چهار هسته دیگر این تراشه بر مبنای Cortex A55 ساخته شده اند که کارکرد اصلی شان این است که بهره وری بالا داشته باشند. عملکرد پردازنده های مبتنی بر Cortex A76 در مقایسه با نسل قبلی ۷۵ درصد بهتر است. همچنین عملکرد Kirin 980 در مقایسه با Snapdragon 845، ۳۷ درصد بهتر است.
مقایسه مصرف انرژی
پردازنده Kirin 980 معماری بهره وری سه مرحله ای در مصرف انرژی را در پیش گرفته است و برای تخصیص وظایف به هر یک از هشت هسته پردازشی سازوکار برنامه ریزی هوشمندی با عنوان Flex-Scheduling در پیش گرفته است. نتیجه این که این معماری در مقایسه با طراحی big.LITTLE، در کنترل جزئیات مربوط به تقسیم وظایف بین هسته ها یک گام جلوتر است. مکانیزم Flex-Scheduling وظایف سنگین را به هسته های قدرتمند Cortex A76 (دو هسته ای که برای سرعت پردازشی بالاتر تنظیم شده اند)، وظایف متوسط را به هسته های Cortex A76 (دو هسته ای که بهره وری بالایی دارند) و وظایف سبک را به هسته های Cortex A55 تخصیص می دهد. این شیوه تقسیم وظایف هوشمند به پردازنده اجازه می دهد تراشه های پرمصرف تر فقط برای انجام وظایفی به کار گرفته شوند که واقعاً به قدرت پردازشی بالایی نیاز دارند. نتیجه این که تراشه Kirin 980 در فعالیت های روزمره مصرف انرژی بسیار بهینه تری دارد. بر اساس آزمایش های داخلی هوآوی، تراشه Kirin 980 می تواند از نظر مصرف بهینه انرژی تراشه Snapdragon 845 را پشت سر بگذارد و روی هم رفته ۳۲ درصد بهینه تر عمل کند.

هوش مصنوعی و شناسایی تصویر
گوشی های Huawei Mate 20 Pro و گلکسی نوت ۹ سامسونگ هر دو دوربین های قدرتمندی دارند و عکس های فوقالعاده ای می گیرند، هرچند Huawei Mate 20 Pro از این نظر ترجیح داده می شود. این موضوع به این دلیل توانایی های شناسایی تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی این گوشی های هوشمند است که از پردازنده های آن ها نیرو می گیرد. تراشه Kirin 980 می تواند وظایف مربوط به شناسایی تصویر را با سرعت ۴۵۰۰ تصویر در هر دقیقه انجام بدهد، در حالی که سرعت انجام این کار در تراشه های Snapdragon به ۲۳۷۱ تصویر در هر دقیقه می رسد.
تراشه Kirin 980 با قابلیت هایی از قبیل کاهش نویز تصویر و فناوری تشخیص چهره و اشیا می تواند تجربه عکاسی فوق العاده ای در اختیار کاربر بگذارد.
قابلیتهای ارتباطی
تراشه Kirin 980 نخستین تراشه مجتمع جهان است که به مودمی مجهز شده که از LTE Category 21 پشتیبانی می نماید. حداکثر سرعت دانلود این مودم می تواند به ۱.۴ گیگابیت در هر ثانیه برسد که بیشتر از حداکثر سرعت دانلود Snapdragon (۱ گیگابیت بر ثانیه) است. همچنین این تراشه به ماژول وای فای Hi1103 مجهز است که سریع ترین تراشه وای فای جهان به شمار می آید و حداکثر سرعت دانلود آن به ۱.۷ گیگابیت بر ثانیه می رسد. فرقی هم نمی کند که Kirin 980 روی چه دستگاهی به کار گرفته شود، این تراشه می تواند ارتباطی قدرتمند و پرسرعت را برای کارهای مختلف از قبیل بازی و وبگردی در اختیار بگذارد.
طراحی Kirin 980 امکان می دهد که Snapdragon 845 را در زمینه های مختلف پشت سر بگذارد. بهره وری بالای این تراشه باعث می شود امکان ثبت عکس هایی بهتر، اجرای سریع تر اپلیکیشن ها، طول عمر باتری بیشتر و تجربه کاربری لذت بخش تر فراهم شود. هوآوی با طراحی پردازنده اختصاصی خود به نوآوری و بهینه سازی عملکرد و کارآیی گوشی هایش ادامه می دهد تا هر کدام از دستگاه های جدید هوآوی بهترین تجربه کاربری را در اختیار مشتریان بگذارد.
یکشنبه
دو شنبه
سه شنبه
چهار شنبه
پنج شنبه
جمعه
شنبه
فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
دیدگاهها
هیچ نظری در این زمان ثبت نشده است!
دیدگاه خود را بنویسید