پتنت اپل خبر از ایده های خلاقانه شرکت برای گوشی هوشمند تاشدنی می دهد

person نویسنده: list دسته: اخبار جدید دنیای اپل و تکنولوژی تاریخ: comment دیدگاه: 0 favorite بازدید: 909

پتنت اپل، طراحی ‌های متفاوت و جالبی برای دستگاه انعطاف ‌پذیر را نشان می ‌دهد.

فناوری مربوط‌ به نمایشگر انعطاف ‌پذیر، به ‌سرعت تبدیل به یکی از موضوعات داغ و مورد توجه سال ۲۰۱۹ شده است. شرکت ‌های مختلف تولیدکننده‌ ی گوشی‌ های هوشمند، دستی در آتش دارند و درصدد طراحی و توسعه‌ ی دستگاهی تاشدنی و منحصر به ‌فرد هستند.

با وجودی که فناوری ‌های مربوط ‌به تولید دستگاه تاشدنی با محدودیت‌ هایی مواجه است، اما شواهد نشان می ‌دهد برندهای مختلف در این حوزه به‌ صورت جدی‌ تری وارد شده‌ اند و فناوری طراحی و توسعه ‌ی دستگاه‌ های انعطاف ‌پذیر به‌ سرعت در حال رشد است. 

انتظار می‌ رود در کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۹، شرکت‌ هایی همچون سامسونگ، هواوی، ال جی و شیائومی به موضوع طراحی و تولید گوشی ‌های هوشمد تاشدنی و انعطاف ‌پذیر خواهند پرداخت و حتی ممکن است دستگاه تاشدنی خود را به ‌نمایش بگذارند. از بین شرکت‌ های تولیدکننده‌ ی گوشی ‌های هوشمند، به ‌نظر می ‌رسد اپل هنوز در حال بررسی و ارزیابی موضوع است. باتوجه به شایعه‌ ها و اخباری که پیش‌ تر منتشر شده است، ظاهرا اپل قصد دارد اولین گوشی هوشمند تاشدنی خود را با رویکردی متفاوت، در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه کند. فروردین‌ ماه ۱۳۹۷، موضوع امکان ساخت آیفون تاشدنی تا 2 سال آینده  توسط کوپرتینونشین‌ ها مطرح شد.

باتوجه به آنچه تاکنون در پتنت ‌های مختلف دیده ‌ایم و اخبار آن منتشر شده، گوشی‌ های هوشمند تاشدنی یا به ‌سمت داخل تا می ‌شوند یا به سمت خارج. اما به ‌نظر می‌ رسد اپل ایده‌ های جدیدتری را برای دستگاه تاشدنی خود دنبال می‌ کند.

براساس آخرین اخبار، ظاهرا در سال ۲۰۱۱ میلادی اپل پتنتی درزمینه‌ ی دستگاه‌ های تاشدنی خود به ثبت رسانده و در سال ۲۰۱۶ میلادی مستندات آن را به ‌روزرسانی کرده است. اطلاعات مربوط ‌به این پتنت، طرح‌ های جالب ‌توجهی را برای گوشی هوشمند انعطاف ‌پذیر نشان می ‌دهد. براساس طرح ‌های ارائه‌ شده در پتنت، نمایشگر انعطاف ‌پذیر روی دستگاه نصب می ‌شود و به ‌صورت مکانیکی کار می‌ کند.

برخی از طرح‌ های اپل که در پتنت آن ‌ها ارائه کرده است، بسیار ساده هستند و دستگاهی را متشکل از دو قسمت مجزای نمایشگر نشان می ‌دهد که وقتی دو نمایشگر کنار یکدیگر قرار می ‌گیرند، کاربر می ‌تواند از نمایشگر بزرگ ‌تری استفاده کند. یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن ایجاد شود آن است که وقتی کاربر نمی‌ خواهد از دستگاه خود با نمایشگر بزرگ ‌تری استفاده کند، دستگاه به‌ چه صورتی بسته می‌ شود تا در ابعاد کوچک ‌تری قابل‌ حمل‌‌ و نقل باشد. تصاویر دو بعدی جالبی از طرح های مختلف دستگاه در هنگامی که نمایشگر به ‌صورت گسترده نیست، نمایش داده شده است. هرچند در حال حاضر، فناوری‌ های موجود برای تولید نمایشگر تاشدنی، هنوز قادر به تولید نمایشگرهایی نیستند که بتوانند تا این حد و با این زاویه و قطر قابلیت انعطاف ‌پذیر و تاشدن را داشته باشند.

شکل بالا طراحی از دستگاه تاشدنی اپل را نشان می ‌دهد و باتوجه به تصویر تاحدودی میزان و قابلیت خم شدن نمایشگر به ‌تصویر کشیده شده است. چنین طراحی برای دستگاه انعطاف ‌پذیر می‌ تواند در عمل، چندان جذاب و قابل ‌توجه نباشد و بلافاصله به یاد دستگاه‌ های سرفیس مایکروسافت می ‌افتیم. اما لزوما وجود محدودیت‌ هایی مربوط‌ به فناوری‌ تولید نمایشگر انعصاف ‌پذیر، بدین معنی نیست که دستگاهی تولید شود که قابلیت تا شدن مناسبی نداشته باشد.

بی‌ شک طراحی دستگاهی که بتواند به ‌صورت کامل تا شود و در ابعاد کوچکتری قابل حمل‌ و نقل باشد، یکی از اهدافی است که اکثر تولیدکنندگان گوشی‌ های هوشمند به دنبال آن هستند و می ‌تواند به‌ عنوان راهکار مناسبی در طراحی دستگاه انعطاف ‌پذیر مورد توجه قرار گیرد. استفاده از لولا، یکی از  راهکارهای پیشنهادی در طراحی دستگاه‌ های تاشدنی است. از طریق اتصال لولا، دو صفحه‌ ی نمایشگر می توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند. در تصاویر مربوط ‌به پتنت اپل، طرح ‌هایی به ‌نمایش گذاشته شده که استفاده از لولا و چندین محل اتصال را نشان می ‌دهد.

البته طرح‌ های کوپرتینونشین ‌ها به‌ همین‌ چند مورد ختم نمی ‌شود و اپل برای قسمتی که نمایشگر خم می‌ شود، ایده ‌‌های دیگری را نیز ارائه کرده است. همان‌ طور که در تصاویر ذیل مشاهده می ‌کنید، ضخامت و قابلیت انعطاف ‌پذیری در نقاط اتصال دو نمایشگر متفاوت درنظر گرفته شده است. اجرایی سازی چنین طراحی، مستلزم انتخاب مواد مناسب و تعیین انحنای دقیق نقطه‌ ی اتصال خواهد بود.

درنهایت موضوع مهم دیگر، تقارن و تناسب دستگاه است. در یکی از طراحی ‌ها، دستگاه به ‌صورت نامتقارن تا می‌ شود که در تصویر نشان داده شده است. تصاویر ارائه‌ شده در پتنت، طراحی‌ های مختلفی از محل تاشدن دستگاه را نشان می ‌دهد که این محل‌ های برای استفاده از دستگاه یا باز کردن و بسته ‌کردن آن درنظر گرفته شده ‌اند.

اگر در تصاویر مربوط ‌به پتنت دقت کنید متوجه می ‌شوید که اپل برای طراحی دستگاه انعطاف ‌پذیر، خود را محدود نکرده و تنها طراحی دستگاهی با دو نمایشگر مجزا را به ‌نمایش نگذاشته است. در برخی از طرح‌ ها حتی دستگاه از سه نقطه قابلیت تاشدن دارد. 

 

چنین طراحی‌ هایی نه ‌تنها برای گوشی ‌های هوشمند، بلکه برای دستگاه‌ های دیگری همچون آیپد یا مک ‌بوک نیز قابلیت پیاده ‌سازی و اجرایی‌ شدن را خواهند داشت.

باید ببینیم درنهایت اپل برای بازار دستگاه‌ های انعطاف پذیر چه محصولی را با چه مشخصاتی معرفی خواهد کرد. آنچه مسلم است، روزهای خسته‌ کننده ‌ی طراحی و ایده ‌پردازی به پایان خواهد رسید و بالاخره شاهد معرفی دستگاه‌ های جالب و متفاوت خواهیم بود. 

 

دیدگاه‎ها

هیچ نظری در این زمان ثبت نشده است!

دیدگاه خود را بنویسید

یکشنبه دو شنبه سه شنبه چهار شنبه پنج شنبه جمعه شنبه فروردین اردیبهشت خرداد تیر مرداد شهریور مهر آبان آذر دی بهمن اسفند

ثبت نام جدید

در حال حاضر یک حساب کاربری دارید؟
وارد شوید یا کلمه عبور را بازنشانی کنید